Ad

Tracker Artemis ligger steget före

Drygt 40 år har gått sedan några finländska ingenjörer beslöt sig för att göra verklighet av sina visioner – och därmed ändrade de jakten för alltid. Nu släpper Tracker en ny hundpejl som genom att kombinera tidigare och nya kunskaper återigen är steget före.

I antikens Grekland var Artemis jaktens gudinna och modern till allt levande; både människor och djur. Historiens vingslag hörs kanske inte riktigt lika tydligt vad gäller denna nya hundpejl, men företaget tar onekligen fasta på beprövad teknik och kryddar den med ny sådan. Förutom sitt fulla stöd för GSM–nätverk, arbetar den även med det nya och framtidssäkrade 4G–baserade nätverket NB–IoT LTE–CAT M1. För att erhålla avsevärt bättre mottagning med mindre strömförbrukning kommer 2G– och 3G–nätverken i framtiden att ersättas med IoT 4G, vilket redan nu gör Tracker Artemis till ett smart val.

Mjukvaran uppdateras automatiskt och har en helt nyutvecklad och exakt skallräknare där man kan följa hundens spår på displayen och dessutom ringa och lyssna på hunden. Tracker Artemis har tre stycken LED–lampor som kan styras från distans via telefonen, en funktion som exempelvis kan vara bra om hunden befinner sig nära vägar eller i samband med andra situationer som kan vara förenade med vissa risker.

Tracker Artemis är utrustad med samma sorts antenn som Tracker Supra, en antenn som levererade utmärkt täckning. Dessutom har Artemis en kraftfull integrerad inre antenn som innebär att den kan användas utan yttre antenn då man jagar i områden med bra täckning.

Den nya elektroniken och det större batteriet ger Tracker Artemis kapacitet att arbeta under långa perioder och när väl dagen för batteribyte infaller så är det numera möjligt att byta det själv. Sändarens täthet garanteras även därefter. Tracker Artemis levereras med ett förinstallerat IoT SIM–kort, där operatörstrafiken ingår de två första två åren. Tracker Artemis är ergonomiskt utformad för hunden. Den följer hundens hals och har inga skarpa kanter.

Sändaren skall placeras tätt mot hundens hals för att förhindra att enheten sitter löst och slår mot hunden. Pejlen levereras med ett orangereflekterande band som ytterligare ökar säkerheten vid jakt och om så önskas kan halsbandet bytas ut till en annan färg som finns som tillbehör. Tracker Artemis känns onekligen som den framtidsskyddade GPS–sändaren för hundar och vi ser fram emot att testa den under kommande säsong!

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-05-14

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.