Ad

Tracker Artemis: Före sin tid, trots viss försening

Jaktsäsongen närmar sig och det börjar bli hög tid att se över utrustningen; allt från kläder till radioapparater och inte minst hundpejlen. Tidigare i sommar lanserade Tracker sin nya hundpejl, Tracker Artemis. Den så kallat framtidssäkrade hundpejlen har tagit marknaden med storm och efterfrågan har varit väldigt mycket större än förväntat. Vissa förseningar har satt käppar i hjulet för årets stora lansering, men det finns ingen anledning till oro.

– Sedan några veckor är vi igång med de första leveranserna av den nya sändaren. Vi är medvetna om att många väntar och börjar bli otåliga då säsongen är nära, säger Bosse Fritzén, marknadschef för Tracker i Sverige och Norge.

Han berättar att orsaken till förseningen är att det har tagit längre tid än beräknat för produktionen att starta upp serietillverkningen i samband med att efterfrågan var långt över deras förväntningar på den nya enheten.

– Vi som jobbar med marknad har i vår tur fått väldigt knapphändig information vad gäller tid och antal samt närliggande leveranser, vilketb tyvärr resulterat i en något bristfällig information från vårt håll, beklagar han.

Även om förseningar är ett faktum i det här fallet så är Tracker Artemis ändå före sin egen tid – detta då den allra största skillnaden mot föregångaren, Tracker Supra, är att den kommunicerar via IoT-4G-nätet, ett nät som ännu inte är fullt utbyggt. 

 – Tracker Artemis är sändaren för framtiden. När den levereras så kommer den att sända all information via 2G-nätet, men under säsongen uppdateras programvaran så att det finns en backupfunktion på IoT-4G-nätet. Steg tre, som tas under 2020 är att huvudnätet blir IoT-4G och 2G istället blir backupnätet, säger Bosse Fritzén.

– Så med andra ord kommer Artemis inte att nå sin fulla potential förrän nätet håller ”Trackerkvalitet”. Om det händer under 2019 eller dröjer till 2020 innan huvudnätet blir IoT återstår att se, berättar Bosse. Detta för att Tracker vill stå för den säkra kommunikation som bokstavligt talat satt Tracker på kartan.

Du som redan köpt eller beställt en Artemis behöver alltså inte få en klump i magen. Du har det allra senaste på marknaden, den senaste tekniken, och en säkerställd kommunikation med 2G och som sagt IoT-4G som backup. Bosse berättar att andra fördelar med Artemis är exempelvis att all mjukvaruuppdatering kommer att ske automatiskt, du kan fjärrstyra ledljuslampor på halsbandet och andra säkerhetsfunktioner som kan visa och varna när hunden närmar sig väg eller passkedjan. 

En kommande funktion, och en efterlängtad sådan, är den möjliga tvåvägskommunikationen med hunden.

– Artemis har inte samma ”ringfunktion” som tidigare Trackersändare, där du kan ringa och lyssna på hunden. Nätverket IoT-4G tillåter nämligen inte ”talsamtal”, men vi har däremot löst det genom datatrafik, att både användarens och hundens ljud skickas som datafil för att spelas upp i den andra änden. En funktion som kommer att dyka upp i en mjukvaruuppdatering under säsongen, säger Bosse Fritzén.

tracker artemis

Vad kommer användaren mer att få uppleva för nytt? 

– Du som använt Trackers sändare förut kommer märka att det är betydligt mindre inställningar än tidigare. Vi har fokuserat på det viktigaste och låtit den smarta programvaran ta över spakarna på vissa punkter, så som GPS- och energiinställningar. 

– Vi tror att detta kommer ge en bättre användarupplevelse, avslutar Bosse Fritzén.

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-08-17

Se även ...

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.