Ad

Torkan upphov till skyddsjakt

En fastighetsägare i Linköpings kommun har fått tillstånd av länsstyrelsen Östergötland att fälla fem spetshjortar. Anledningen är att dovhjortarna har orsakat skador på spannmålen och även på skogsplanteringar.

– Eftersom torkan lett till en brist på föda i skog och mark har dovhjortarna sökt sig till fastighetsägarens grödor, säger Emil Brangenfeldt, vilthandläggare på länsstyrelsen Östergötland, till corren.se

Fastighetsägaren har vid flera tillfällen försökt skrämma bort hjortarna vid flera tillfällen utan att lyckas. Då det inte anses finnas några andra lösningar så har han beviljats skyddsjakt.

 

Källa: corren.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-07-16

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.