Torbjörn Larsson: Stor längtan efter framtida mässdagar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-08-18

Torbjörn Larsson: Stor längtan efter framtida mässdagar

Väntan har varit lång, men när våren möter sommaren är det återigen dags för Swedish Game Fair, den här gången på en plats som kan ta mässan till nya höjder. Vi ringde upp mässgeneral Torbjörn Larsson för att höra hur hans dagar ser ut just nu.

– Det har varit blandade sommardagar där vi tagit ”instick” med att planera inför nästa års mässa. Det är mycket jobb med att planera ett nytt mässområde. Det som kan kännas som självklart för en mässbesökare eller utställare ligger det mycket jobb bakom för att skapa just en enkel logistik och bra upplevelse för alla, säger han.

Torbjörn Larsson berättar att pandemin har varit tuff för hela mässbranschen och det har inte blivit bättre av att både myndigheter och regering har haft svårt att ge klara besked.

– Det finns inget positivt med att lägga ner verksamheter, men samtidigt så måste man se möjligheter. Vi har tagit vara på varje möjlighet för att bygga något positivt. Som företag måste man se möjligheter även när det är tuffa tider. Men nej, som helhet så har pandemin gjort det jobbigt för många företag och anställda i mässbranschen.

Och den stora snackisen just nu är givetvis flytten till Skokloster. Torbjörn Larsson minns Tullgarn med värme, men är samtidigt exalterad över vad det nya mässområdet skapar för möjligheter.

– Tullgarns slott är en fantastisk plats för en Game Fair. I jägarkretsar så kallas Swedish Game Fair för just Tullgarnsmässan, vilket säger ganska mycket om platsen, säger han.

Och fortsätter:

– Området har allt från det kungliga slottet, parken och närheten till vatten och natur. Vi har haft ett otroligt bra stöd från Hovstaterna, vilket var en förutsättning för att lyckas med ett sådant stort projekt. Det är många trevliga minnen från både platsen och människorna på Tullgarn som vi tar med oss.

Och vad föranledde flytten?
– Vi behövde större ytor när mässan växte, men det som var spiken i kistan var när länsstyrelsen stoppade skyttet. Under nästan 20 år har vi löst alla utmaningar med skyttet, vi har dämpat ljudnivån och vi använder miljö-
duvor och stålhagel med mera.

– En extern ornitolog har inventerat fågellivet och visat på att det inte finns någon påverkan. Men tyvärr så kom vi inte framåt. Samtidigt ska det sägas att det finns tjänstemän inom länsstyrelsen som var proaktiva och ville hitta lösningar. Det blir konstigt när få människor kan påverka så mycket.

Mycket att se fram emot

Torbjörn berättar att Skokloster fanns med i planerna redan för 20 år sedan – och att besökarna har mycket att se fram emot.

– Det är riktigt kul att mässan flyttar just till Skokloster, säger Torbjörn och berättar att platsen som sagt fanns med i planerna redan för 20 år sedan.

– Besökarna kommer självklart att få se ett nytt och utvecklat skjutfält, stora ytor för båtar och fiske, större ytor med restauranger och mötesplatser. Vi har nya samarbetsavtal med till exempel Svenska Skyttesportförbundet och Svenska Bågjägareförbundet med flera.

– Redan idag har vi fler hundklubbar anmälda än någon gång tidigare. Och självklart så har vi Skokloster slott som vacker fond till hela mässan. Slottet är det största privata palats som någonsin har byggts i Sverige, säger Torbjörn Larsson.

Bästa från landsbygden

Efter två års ”lock down” så märker Torbjörn tydligt av den längtan som både besökare och utställare känner just nu – och även Torbjörn och arrangörsstaben längtar efter att få visa upp en ny version av mässan och ta den till nästa nivå.

– Vi har kommit till Skokloster för att stanna och det kommer besökarna att märka. Vi kommer stegvis att skapa möjlighet för boende, camping och helheten i att uppleva en riktig Game Fair. Man ska känna att Sverige visar upp sitt bästa från landsbygden när det gäller allt från natur till vatten, skog och till bords. Redan idag har flera av våra största utställare bokat större montrar än tidigare, vilket understryker det stora intresset.

Slutligen, vad får man absolut inte missa?
– Det finns massor av saker man inte får missa, därför råder vi alla besökare att stanna minst två dagar. Vi har utställare som kommer visa upp nyheter och dessutom så finns det många aktiviteter som man inte vill gå miste om; Browning Sverige står som värd för årets skytteshow med världsrekordhållaren Rainero Testa från Italien

– Men även hundparaden, hundutställningar, skjutfältet, bilutställningen, fisket, båtarna, maten och drycken, ja, det finns mycket man inte får missa, säger Torbjörn Larsson.

Fotnot: Swedish Game Fair 2022 äger rum mellan 26 och 28 maj. Fortsätt följa oss för kontinuerliga uppdateringar inför mässan.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.