Ad

tommy

Porträtt: Tommy Blomander

… är 46 år och bor i Hjältevad, mitt i de småländska skogarna, tillsammans med sin fru. Tillsammans har de två utflugna barn och på fritiden är det fiske som gäller för hela slanten. Tommy har en stor passion för just fiske och han gör det gärna på ett lite annorlunda sätt, nämligen från en trampkajak och med hjälp av ekolod.

– Jag brukar vara ute och fiska med den här i sjöarna runtomkring, ofta i de lite mindre vattendragen där man har svårt att komma intill med båt, säger Tommy.

Han berättar att han mest håller på med riktat vertikalfiske efter gös med ekolod – en fiskeform som fascinerar och roar Tommy.
– Känslan när man är ute på nytt vatten och ser en stor fisk på ekolodet, ja jag kan faktiskt se om det är en stor fisk på ekolodet, som går upp och tittar på jiggen – den känslan när det rycker till i spöet är obeskrivlig, säger han.

P1010658 (Medium)God fiskelycka

Tommy har upplevt god fiskelycka. Hittills har han lyckats fiska upp 9 gösar på över 10 kilo. Upplevelsen att trampa ut med kajaken i en fin liten skogssjö är något som är svårt att återge med ord, det måste man prova på själv, tycker han.

– När jag fiskar använder jag mig ofta av en Native Slayer 13 Propel trampkajak som man kan trampa både framåt och bakåt med. Jag använder ett Shimano vertikalspö och en Shimano citica- lågprofilrulle med en Sufix flätlina 0,15 mm orange så att den syns väl. Dessutom använder jag lite olika vertikaljiggar till detta fiske. Jag har min kajak på takräcket på bilen så att jag kommer fram till de flesta fiskevattnen. När det är kallt i vattnet har jag på mig ett termotic-flytplagg och en torrdräkt över. Sedan har jag givetvis även med mig det kanske viktigaste, nämligen kaffe och något gott till, säger Tommy.

Och fortsätter: – Ibland brukar jag ta upp någon mindre gös eftersom det är en väldigt fin matfisk. Men får jag en fin fisk brukar jag bara fota den och sedan låta den simma tillbaka igen. Det är lite det som är känslan i det hela.

Vad blir nästa fiskeäventyr? – Nästa resa blir till Söröja i Nordnorge i slutet av maj med mina fiskekollegor från Nordmark. Det ser jag verkligen fram emot, avslutar Tommy Blomander.

 

Inlägg av: Jessica Ädel den 2016-06-28

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.