Ad

Tjur på rymmen

Under tisdagen rymde en tjur från slakteriet i Ramsele. Ögonvittnen berättar att den sprang mot skogen och sedan dess har ingen sett den.

– Han var lite stressad och uppjagad och lyckas rusa ut ur slaktboxen några meter och med sina horn och sin kraft riva av en sprint så att en smal grind ramlade ner, säger Jonne Nordin, föreståndare på Rafnaslakt i Ramsele, till P4 Västerbotten.

Enligt Jonne är incidenten något av en engångshändelse.

– Nej, det ska inte hända. Det var ett stressat djur med väldig kraft och långa horn. Det är en highlanderblandning och de har horn rakt ut som han lyckades få in i grinden ett par gånger. Saker håller ju inte för allting, säger han.

Tjuren är en Highlander-blandning på 400 kilo och jaktlagen i området är kontaktade och kommer avliva den om den påträffas under helgens jakt.

Källa: P4 Västerbotten

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-25

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.