Tjeckisk jägare anmäler hjort för ”vapenstöld”

2020-11-25

Tjeckisk jägare anmäler hjort för ”vapenstöld”

En jägare i Tjeckien var nyligen med om en minst sagt ovanlig upplevelse. En hjort ”stal” nämligen hans vapen under en jakt och det hela slutade med att mannen fick göra en anmälan mot hjorten.   

OBS: Bilden är ett montage!

Huffpost.com skriver om den annorlunda nyheten där en hjort, vid tillfället uppskrämd av en hund, sprang rakt mot jägaren. Hjorten kom snart i närkontakt med jägaren, rev upp jackärmen och det ville sig inte bättre än att geväret, en kaliber .22 Hornet, hade fastnat i hornen på hjorten när den försvann ifrån platsen.

Jägaren letade efter vapnet i skogen, dock utan framgång, och fann snart ingen annan lösning än att anmäla ”vapenstölden”, skriver huffpost.com.  

Nu uppmanar polisen allmänheten att den som hittar vapnet ska kontakta myndigheterna.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.