Ad

Tips: Aktivitetsdag för jägarinnor

Vi på Vildmarken vill se fler tjejer i skogen och hjälper mer än gärna till att uppmärksamma evenemang som engagerar. JAQT Indal-Liden arrangerar åter en aktivitetsdag i samarbete med Kolstabodarna Konferens & Event på anläggningen vid Medskogsbron, strax utanför Sundsvall den 6 augusti från kl 09.30.

jakttjej

– Lyckade evenemang tål att upprepas, så nu pangar vi igen, säger medarrangör, Magnus Höglund.
De bjuder in tjejer som är nyfikna på jakt, kanske funderar på att ta jägarexamen, nyss har tagit eller jagat sedan tidigare – till en dag med fokus på jakt, skytte och gemenskap.

– Förra året anordnade vi en aktivitetsdag för tjejer i början av augusti på Kolstabodarna, berättar Magnus och fortsätter.
– Dagen bestod av skytte med pistol på allt ifrån vattenballonger till klass 1 vapen på rörliga björnfigurer, älgbana, lerduvor med mera. Under dagen körde vi även femkamp, vi hade  en kock på plats som lagade en trerätters brakmiddag till ca 40 personer och sedan avslutades dagen framåt småtimmarna med badbalja och bastu för de som ville, säger han.

I år kommer Jonas Engman från Mat och Livsnjutning/Exclusive Adventure att laga maten, Angelica Johansson, från Jägareförbundet och JAQT kommer att finnas på plats och informera mer om JAQT och dess nätverk.

– Vi besöker under dagen Norrlands första skyttebiograf på PEMA Skyttecenter, deltagarna deltar under dagen i en skyttetävling där priset är en älgkalv på rot att jaga kommande höst, säger Magnus.

Syftet med dagen är att öka kunskapen kring jakt och det mesta runt jakten,  att deltagarna knyter nya kontakter samt att de därigenom hjälper till att skapa nya möjligheter till jakt och dessutom har trevligt och äter gott under tiden.

– När mörkret faller tänder vi facklor ner till vildmarksspat och fortsätter kvällen vid tjärnet med vedeldade badtunnor, bastu och grillning, avslutar Magnus Höglund.

Se bilder från förra årets träff på denna länk.

Antalet platser är begränsat, så anmäl dig i tid till iljvk.jaqt@gmail.com eller till Maria Eriksson på 070-627 81 31. id anmälan ange namn, telefonnummer, mejladress samt eventuellt medlemsnummer hos Svenska Jägareförbundet. Pris 600 kr, medlemmar i Jägareförbundet betalar 500 kr.

Inlägg av: Jessica Ädel den 2016-07-31

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.