Ad

Kommundirektör får tillstånd att skyddsjaga vildsvin – från balkongen

Vildsvin i trädgården ställer till med problem för Degerfors kommundirektör Teresa Zetterblad. Polisen har godkänt skyddsjakt för Teresa och hennes familj, men eftersom de har fått tillstånd att skjuta från balkongen så har missnöjet börjat pyra hos grannarna.

skyddsjaga vildsvin

SVT Nyheter Örebro rapporterar att flera personer som de har pratat med är upprörda och ifrågasätter polisens beslut, inte minst eftersom tillståndet gäller under en treårsperiod. Polisen menar dock att det är ett rutinärende som dessutom inte är helt ovanligt.

– Vi kan till och med ge tillstånd på fem år, säger David Yazdanian, som handlagt ärendet, till SVT.

Nu försöker boende i området få tillståndet upprivet. Markus Sukuvaara är, förutom att vara fritidspolitiker i Vänsterpartiet, även granne med kommundirektören och uttrycker oro när SVT träffar honom.

– Det bor fullt med barnfamiljer i området som är extra rädda för barnens säkerhet och dessutom skjuts det utan att vi har blivit informerade om det i förväg – vilket vi ska bli enligt tillståndet, säger han.

SVT Nyheter Örebro rapporterar att kommundirektören inte vill låta sig intervjuas av dem, men att hon hälsar att hon är trygg med att tillståndet är korrekt utfärdat.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-27

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.