Ad

Tillstånd ska rädda fjällräven

Tillstånd ska rädda fjällräven

Personal från länsstyrelsen i Jämtland tillåts nu att jaga rödräv från skoter. Anledningen? Det ska rädda fjällräven.

Länstidningen Östersund skriver att tillståndet även gäller jakt på renbetesfjäll och får bedrivas från och med på måndag. Tillståndet grundar sig på vetenskapliga studier från Stockholms universitet som visar på att utfodring av fjällräv i kombination med jakt på rödräv ökar chanserna för den utrotningshotade fjällräven. 

Just nu beräknas det finnas cirka 300 fjällrävar. Målet är att det ska finnas minst 1000 könsmogna individer i Norge och Sverige om 16 år.

Källa: Länstidningen Östersund

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-16

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.