Ad

Tillfällig vapenamnesti under våren

Under senvintern och våren (1 februari till och med 30 april 2018) kan illegala skjutvapen och ammunition lämnas över till polismyndigheter utan risk för straff.

Liknande amnestier har genomförts tidigare, senast 2013 då cirka 15 000 vapen lämnades in. Vid inlämnandet behöver personerna i fråga inte legitimeras sig, uppge varifrån vapnen kommit, eller besvara några frågor om innehavet.
Syftet är att minska antalet illegala vapen i samhället och skjutvapen, och ammunition som har lämnats in till Polismyndigheten ska som huvudregel tillfalla staten och därefter förstöras, står det i lagremissen som undertecknats av Anders Ygeman.

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-12-13

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Januari är här vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av Stefanie Lea Paulsen, en dansk jaktprofil som både genom sitt arbete på DK WAI och som fritidssyssla lever för att locka och jaga gäss – en utmaning som kräver ständiga justeringar.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.