Ad

TIKKA T1x – Ett fullstort vapen i mindre kalibrar

Tikka T1x är den första moderna småviltstudsaren från finska Tikka. Ett fullstort vapen i mindre kalibrar. Tikka T1x tillverkas i .22 LR och .17 HMR.

Tikka T1x

Tikka T1x handgreppPipan är en kallhamrad crossover-variant mellan jakt och varmint vilken ger många fördelar utan att addera för mycket extra vikt. Den fasta pipan är gängad direkt från fabrik och levereras utan öppna riktmedel. Båda varianterna har sex räfflor i loppet, .22 LR har en räffelstigning 16,5″ och .17HMR har 9″. Båda kalibrarna levereras med löstagbart 10 skottsmagasin.

Avtryckarenheten är densamma som på T3x, alltså ett välbeprövat system och favorit hos många. Lådan har frästa 11 mm spår för optiktfästen. Kolven är densamma som T3x med samma möjligheter till personifiering och justering med olika pistolgrepp och framstockar. Det finns två olika vinklar på pitolgreppen i fyra färger och en soft touch variant. En bredare framstock finns i samma material och färgval.

Vapnet har fastmonterad pipa och är inte en pipbytesmodell likt Sako Quad.
Tikka T1x är 96 cm lång och väger 2,6 kg.

Läs mer på www.sako.fi

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-02-22

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #5

Officiell mässtidning för Swedish Game Fair 2019 | Per Morberg har med sin unika kombination av skådespelartalang, spontanitet och stora matlagningskunskaper gått rätt igenom rutan – och om och om igen visat att magi kan skapas i köket, och i tv-sofforna, när man har de rätta ingredienserna. Magasin Vildmarken träffade Per hemma på Tullgarn inför öppnandet av årets Swedish Game Fair.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.