Ad

TIKKA T1x – Ett fullstort vapen i mindre kalibrar

Tikka T1x är den första moderna småviltstudsaren från finska Tikka. Ett fullstort vapen i mindre kalibrar. Tikka T1x tillverkas i .22 LR och .17 HMR.

Tikka T1x

Tikka T1x handgreppPipan är en kallhamrad crossover-variant mellan jakt och varmint vilken ger många fördelar utan att addera för mycket extra vikt. Den fasta pipan är gängad direkt från fabrik och levereras utan öppna riktmedel. Båda varianterna har sex räfflor i loppet, .22 LR har en räffelstigning 16,5″ och .17HMR har 9″. Båda kalibrarna levereras med löstagbart 10 skottsmagasin.

Avtryckarenheten är densamma som på T3x, alltså ett välbeprövat system och favorit hos många. Lådan har frästa 11 mm spår för optiktfästen. Kolven är densamma som T3x med samma möjligheter till personifiering och justering med olika pistolgrepp och framstockar. Det finns två olika vinklar på pitolgreppen i fyra färger och en soft touch variant. En bredare framstock finns i samma material och färgval.

Vapnet har fastmonterad pipa och är inte en pipbytesmodell likt Sako Quad.
Tikka T1x är 96 cm lång och väger 2,6 kg.

Läs mer på www.sako.fi

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-02-22

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #7

Augusti är här och därmed även dags för högtidsstunder som bland annat björnjakt. Den 21 augusti är premiärdatumet och i det här numret har vi laddat upp ordentligt genom att träffa kände björnjägaren och filmproducenten, Rasmus Boström, som berättar om hur han förbereder sig inför vad som komma skall.
Läs tidningen »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.