Ad

Testamenterar för att bevara de stora rovdjuren

Skogsfastigheter som värderats till ett värde på över 100 miljoner har testamenterats till Världsnaturfonden av en skogsägare från norra Värmland.

rovdjur

Skogsägarens sista vilja var att Världsnaturfonden skulle ärva hans marker och att pengarna från försäljningen därefter skulle användas till att bevara de stora rovdjuren.

– Medlen från skogsfastigheterna ska användas till att bevara stora rovdjur i Sverige eller internationellt, säger Peter Westman som är biträdande generalsekreterare på Världsnaturfonden.
Naturvårdsverket kommer köpa loss skogen av Världsnaturfonden, en summa som beräknas landa på drygt 100 miljoner kronor.

Källa: P4 Värmland och Alltomjaktochvapen.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-04-23

Se även ...

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.