Tesla Cybertruck uppdateras – får ”crabwalk”-läge

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-12-06

Tesla Cybertruck uppdateras – får ”crabwalk”-läge

Foto: Tesla

Teslas Cybertruck har redan förhandsbeställts av drygt en miljon entusiaster. Produktionen har skjutits upp till nästa år – och redan nu uppdateras den efterlängtade bilen.

På sin Twitter bekräftade Elon Musk att den nya Cybertruck:en till en början – precis som Rivian R1T –  får fyra elmotorer och möjlighet att styra varje hjul individuellt.

”Initial production will be 4 motor variant, with independent, ultra fast response torque control of each wheel.”

Vidare i Twitter-tråden får han även frågan ifall den även kommer ha ett “tanksvängsläge” som Rivian. På den frågan svarar Musk jakande – och tillägger att det kommer än fler funktioner, inte minst ett ”crabwalk”-läge, en funktion som gör att bilen kan förflytta sig diagonalt.

”Will have both front & rear wheel steer, so not just like a tank – it can drive diagonally like a crab.”

Och det är mycket möjligt att det kommer bli fler förändringar än så. Bytbil.com skriver om att att Tesla Cybertruck kommer förbjudas i Sverige och EU i sin nuvarande form. Bland annat bryter den mot europeiska krocksäkerhetsregler.

– Ingenting deformeras vid en krock, i stället blir det enorma krafter på de åkande, säger Stefan Teller på tyska bilprovningen TÜV i en kommentar till Autobilvoche.

Kan bli en mindre variant

Elon Musk har dock lösningar på gång. Teslaclubsweden snappade redan förra året upp att Musk, i en intervju med Daily Drive, berättade att Tesla tog beslutet att inte göra en Cybertruck för hela världen utan främst ville skapa en nordamerikanske värstingbild.   

Och tillade:

– Den klarar inte EU-kraven, men det är ok. Vi kommer att ta fram en lite mindre Cybertruck som klarar kraven i framtiden. Och kanske vi kan få till något slags dispens att ändå kunna sälja dem i EU.

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella. SVT Nyheter Blekinge rapporterar om

Nyheter

Årets bockjaktsspecial är här!

Bockjaktspremiären den 16 augusti är ett datum som de flesta av våra läsare har ringat in i kalendern – och givetvis genomsyras vårt augustinummer av

Nyheter

Dags för Drömjakt Sunne

Under fredagen öppnar vackra Rottneros Park i Sunne upp portarna för årets upplaga av Drömjakt Sunne. I vanlig ordning kommer det bjudas på både högt

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.