Tesla Cybertruck uppdateras – får ”crabwalk”-läge

2021-12-06

Tesla Cybertruck uppdateras – får ”crabwalk”-läge

Foto: Tesla

Teslas Cybertruck har redan förhandsbeställts av drygt en miljon entusiaster. Produktionen har skjutits upp till nästa år – och redan nu uppdateras den efterlängtade bilen.

På sin Twitter bekräftade Elon Musk att den nya Cybertruck:en till en början – precis som Rivian R1T –  får fyra elmotorer och möjlighet att styra varje hjul individuellt.

”Initial production will be 4 motor variant, with independent, ultra fast response torque control of each wheel.”

Vidare i Twitter-tråden får han även frågan ifall den även kommer ha ett “tanksvängsläge” som Rivian. På den frågan svarar Musk jakande – och tillägger att det kommer än fler funktioner, inte minst ett ”crabwalk”-läge, en funktion som gör att bilen kan förflytta sig diagonalt.

”Will have both front & rear wheel steer, so not just like a tank – it can drive diagonally like a crab.”

Och det är mycket möjligt att det kommer bli fler förändringar än så. Bytbil.com skriver om att att Tesla Cybertruck kommer förbjudas i Sverige och EU i sin nuvarande form. Bland annat bryter den mot europeiska krocksäkerhetsregler.

– Ingenting deformeras vid en krock, i stället blir det enorma krafter på de åkande, säger Stefan Teller på tyska bilprovningen TÜV i en kommentar till Autobilvoche.

Kan bli en mindre variant

Elon Musk har dock lösningar på gång. Teslaclubsweden snappade redan förra året upp att Musk, i en intervju med Daily Drive, berättade att Tesla tog beslutet att inte göra en Cybertruck för hela världen utan främst ville skapa en nordamerikanske värstingbild.   

Och tillade:

– Den klarar inte EU-kraven, men det är ok. Vi kommer att ta fram en lite mindre Cybertruck som klarar kraven i framtiden. Och kanske vi kan få till något slags dispens att ändå kunna sälja dem i EU.

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att