Ad

Tar fram viltkartor för att minska antalet olyckor på järnvägarna

Trafikverket är i full färd med att ta fram kartor som visar var viltolyckor i samband med järnvägar sker. Syftet är att minska antalet olyckstillfällen.

– Att sätta stängsel löser inte problemet med viltolyckor, det flyttar problemet, säger Anders Sjölund som är nationell samordnare för natur- och kulturmiljöfrågor på Trafikverket, till P4 Blekinge.

Nu görs en sammanställning på var olyckorna har ägt rum under en femårsperiod och därefter kan åtgärder som exempelvis ekodukter och självöppnande grindar sättas in längs med rälsen. Meningen är att även andra instanser förutom Trafikverket ska kunna använda viltkartorna som ett redskap.

– Andra kan också vidta åtgärder som hjälper till att minska olyckor. Vi vet att mycket kan bero på var man har utbildningsplatser, tillägger Anders Sjölund.

Förhoppningen är att viltkartorna ska färdigställas under 2020.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-01-07

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Tjädern har en framträdande roll i det här numret och Joakim Nordlund följde med Andreas Vennberg för att dokumentera en toppfågeljakt i Norrland där gammeltuppen var målet. Även matlagningen går på tjädertemat i det här numret och den här gången dukar Tobias Eriksson upp just tjäder, med smörad savoykål och konjaksås.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.