Ta hand om din hund under högtiderna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2019-12-09

Ta hand om din hund under högtiderna

Varje månad delar den erkänt skickliga dressören och instruktören Mattias Westerlund med sig av expertråd för jakthunden i träning och jakt från Hundskolan Vision och Webdog. Den här gången berättar han om hur man på bästa sätt tar hand om sin hund under högtiderna som snart väntar.

Ta hand om din hund under högtiderna

Varje månad delar den erkänt skickliga dressören och instruktören Mattias Westerlund med sig av expertråd för jakthunden i träning och jakt från Hundskolan Vision och Webdog. Den här gången berättar han om hur man på bästa sätt tar hand om sin hund under högtiderna som snart väntar. [Text & foto: Mattias Westerlund]

Julmaten

Under jul och nyår så lagar vi mycket mat, bakar och har godis hemma. Tänk på att mycket av det vi äter inte är hälsosamt för hunden såsom choklad, vindruvor, nötter med mera. Se till att hunden inte kommer åt det och tänk särskilt på att barn ibland kan vara ganska generösa. Tänk också på att man ibland gör saker i all hast såsom att ställa ut något för kylning, och utan att tänka sig för släpper ut hunden, och vips har den fått i sig en massa olämpligt.

Prydnaderna

Julblommor kan vara giftiga för din hund. Andra prydnader såsom glaskulor kan hunden skära sig på och en gran som välter av hundens framfart är inte kul. Tänk också på att din hund kan riva ned levande ljus om de står dåligt till.

Alla människor

Jul är för många en tid där många samlas och umgås. Men alla hundar är inte vana med många människor, stojiga barn och mycket liv och rörelse. Om ni ska vara i en sådan miljö och er hund inte är van det, se till att er hund är väl rastad och kom gärna in med hunden efter att alla människor kommit. Se till att den har en lugn plats att vila på.  Lämna aldrig hunden själv med små barn eller barn som är ovana vid hundar.

högtiderna

Tomten

Skäller din hund på grannen med skägg som just flyttat in, på nya saker som den inte upplevt tidigare eller har du en ung hund som inte varit med om så mycket så kan tomten utlösa en hel del reaktioner. Kan du låta din hund vara i ett annat rum då, eller om hunden kan komma in efter tomten, så kan du undvika en del av det. 

Fyrverkerier

Utsätt aldrig din hund för fyrverkerier och smällare i onödan. Planera så att du inte rastar din hund när du tror att det kommer att skjutas raketer. Det som är jätteviktigt dagar då det skjuts mycket raketer är att inte rasta hunden lös så att den kan fly om den blir rädd. Lämna inte hunden själv och se gärna till att hunden inte ser fyrverkerierna eller hör smällarna. Det kan vara bra att ha musik på. Har du en hund som är rädd så försök verkligen att säkra så att hunden inte blir utsatt för fyrverkerier och smällare. Men tänk på att inte ömka en rädd hund.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Man hittad död i jakttorn

Runt 9-snåret i morse larmades polisen om att en man hade hittats död i ett jakttorn i Jönköpings län. Polisen är på plats, men i

Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.