Swarovski Optik fokuserar på digital intelligens

2021-02-02

Swarovski Optik fokuserar på digital intelligens

Familjeägda och Tyrolen-baserade Swarovski Optik inleder året med fokus på digital intelligens i sina jaktprodukter. Nu släpper de kikaren EL Range TA och inom kort är det dags för kikarsiktet dS 5-25×52 P Gen. II.

– Digital teknik bidrar med oöverträffad pricksäkerhet vid långa avstånd eller krävande förhållanden. I kombination med jägarens förmåga uppnås totalt fokus enklare, även i utmanande situationer. Vi ser detta som ett viktigt bidrag till ansvarsfylld jakt under alla omständigheter, säger Fredrik Jonsson, Nordisk VD på Swarovski Optik. 

Under gårdagen blev EL Range med Tracking Assistant (TA) tillgänglig hos utvalda återförsäljare och online på swarovskioptik.com – en helt ny kikare som kombinerar SWAROVISION-teknologi med digital intelligens.

I ett pressmeddelande skriver Swarovski Optik så här om den nya kikaren:

”EL Range TA ger knivskarpa bilder med exakta mått för avstånd och vinklar och ett mätområde på 10 till 2 000 meter. De smarta kikarna kan konfigureras individuellt via en app på en smartphone och anpassas efter jägarens personliga ballistikdata. Träffsäkerheten säkerställs genom att ta med atmosfäriska data som lufttryck och temperatur i beräkningen och genom att visa det anpassade skottavståndet och de klick som krävs på ballistiktornet på ett kikarsikte från SWAROVSKI OPTIK.

Nya Tracking Assistant är en revolutionerande funktion som hjälper jägare att hitta målområdet, särskilt i svår terräng. Programmet fungerar via appen EL Range Configurator på EL Range TA eller en smartphone.”

EL Range TA kommer som 8×42 och 10×42.

Kikarsiktet dS 5-25×52 P Gen. II kommer att finnas tillgängligt hos utvalda återförsäljare den 30 mars 2021. Vi återkommer med mer information när det närmar sig.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!