Ad

Svinpest upphov till massiv vildsvinsjakt

Nya fall av den afrikanska svinpesten har lett till att en stor vildsvinsjakt genomförs i Estland.

Svinpest

Den allvarliga virussjukdomen drabbar tamgrisar och vildsvin. Sverige har aldrig haft något fall av sjukdomen med 2014 påvisades den i Litauren, Polen, Lettland och just Estland. Nu är målet att skjuta av 7500 vildsvin innan mars. Med en mindre stam hoppas de få bukt med sjukdomen.
Noterbart i sammanhanget är att myndigheterna i Finland nu vidtar åtgärder för att skydda sina svingårdar från sjukdomen. Därför ska svin som vistas utomhus omgärdas med stadiga stängsel från och med den första juni i år, detta skriver tidningen Yle.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-02-12

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.