Ad

Svinpest upphov till massiv vildsvinsjakt

Nya fall av den afrikanska svinpesten har lett till att en stor vildsvinsjakt genomförs i Estland.

Svinpest

Den allvarliga virussjukdomen drabbar tamgrisar och vildsvin. Sverige har aldrig haft något fall av sjukdomen med 2014 påvisades den i Litauren, Polen, Lettland och just Estland. Nu är målet att skjuta av 7500 vildsvin innan mars. Med en mindre stam hoppas de få bukt med sjukdomen.
Noterbart i sammanhanget är att myndigheterna i Finland nu vidtar åtgärder för att skydda sina svingårdar från sjukdomen. Därför ska svin som vistas utomhus omgärdas med stadiga stängsel från och med den första juni i år, detta skriver tidningen Yle.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-02-12

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.