Ad

Svinpest upphov till massiv vildsvinsjakt

Nya fall av den afrikanska svinpesten har lett till att en stor vildsvinsjakt genomförs i Estland.

Svinpest

Den allvarliga virussjukdomen drabbar tamgrisar och vildsvin. Sverige har aldrig haft något fall av sjukdomen med 2014 påvisades den i Litauren, Polen, Lettland och just Estland. Nu är målet att skjuta av 7500 vildsvin innan mars. Med en mindre stam hoppas de få bukt med sjukdomen.
Noterbart i sammanhanget är att myndigheterna i Finland nu vidtar åtgärder för att skydda sina svingårdar från sjukdomen. Därför ska svin som vistas utomhus omgärdas med stadiga stängsel från och med den första juni i år, detta skriver tidningen Yle.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-02-12

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Magasin Vildmarken #6

l det här numret pryder jaktprofilen Leif Fredriksson omslaget. Det han inte kan om vildsvinsjakt och eftersök är knappast värt att veta, även om han själv bestämt hävdar att man aldrig kan bli fullärd. Det blev givetvis en del prat om just dessa båda ämnen, men även om höstens planer tillsammans med Bearplay där 30 års erfarenhet av just vildsvin kommer att ligga till grund för spännande jaktdokumentärfilmer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Som prenumerant kan du även få erbjudanden från Vildmarkens samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.