Ad

Sveriges främsta sportskyttar gör upp i Mästerskytten

Den 1 december är det premiär för Mästerskytten – Svenska Skyttesportförbundets version av Mästarnas Mästare där några av Sveriges absolut bästa sportskyttar tävlar mot varandra i pistol, lerduva, gevär och viltmål.

Fr.v bakre raden: Morgan Johansson Cropper (pistol), Karl Olsson (gevär), Nathalie Larsson (lerduva/skeet), Emil Martinsson (viltmål) Fr.v främre raden: Rebecka Bergkvist (lerduva/sporting), Elin Åhlin (gevär). Foto: Svenska Skyttesportförbundet

Under fem avsnitt gör lerduveskyttarna Nathalie Larsson och Rebecka Bergkvist, viltmålsskytten Emil Martinsson, gevärsskyttarna Karl Olsson och Elin Åhlin samt pistolskytten Morgan Johansson Cropper upp om titeln. Det rör sig alltså om en sannerligen meriterad skara där några exempelvis har OS-finaler och världsrekord på sina CV-n, men trots det är det många som inte är bekanta med dessa duktiga idrottare.

– Trots alla dessa framgångar är det få utanför skyttesfären som är bekanta med dessa svenska idrottsprofiler, men vår ambition och förhoppning är att Mästerskytten ska kunna ändra lite på det, säger Richard Gardt, kommunikationsansvarig på Svenska Skyttesportförbundet som ligger bakom produktionen, i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Mästerskytten är en flört med SVT:s populära program Mästarnas Mästare fast syftet med vår version är att visa upp och marknadsföra skyttesporten och våra skickliga utövare i ett spännande och underhållande format

Fotnot: Det första programmet sänds på Svenska Skyttesportförbundets YouTube-kanal den 1 december.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-11-20

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.