Svenska Jägareförbundet växer: ”Ett bra kvitto”

2022-07-13

Svenska Jägareförbundet växer: ”Ett bra kvitto”

Svenska Jägareförbundet växer. Nu är de uppe i 159 000 medlemmar.

– Är vi många kan vi påverka ännu mer. Vi är glädjande 1000 fler medlemmar än vid månadsskiftet juni/juli förra året, säger Dag Lidén, generalsekreterare Svenska Jägareförbundet, på förbundets hemsida.

I artikeln understryker han att även om tillväxt är viktigt så är det lika betydelsefullt att ta hand om medlemmarna som de redan har; till exempel att göra rätt saker, leverera rätt utbildning – och stå upp för och vinna jaktfrågor av stor betydelse.

– Helt enkelt visa upp vad vi gör och står för. Dessa siffror pekar verkligen mot att vi arbetar hårt för att bevara den fina jakt vi har i Sverige, med alla medlemmars stöttning, säger Dag Lidén.

Fler kvinnor

Även kvinnorna blir fler – nu finns det över 16 000 medlemmar i förbundet.

– Vi nådde en ökning på över sex procent vilket är positivt och bra med tanke på pandemiåren som varit. Nu har vi satt ett nytt gemensamt mål att öka med åtta procent till 2024, säger Josefina Höglin, JAQT-ansvarig Svenska Jägareförbundet, på förbundets hemsida.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under