Svenska Jägareförbundet lyfter säkerhetstänket genom ny webbsida: “Säkerhet är en färskvara”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-08-12

Svenska Jägareförbundet lyfter säkerhetstänket genom ny webbsida: “Säkerhet är en färskvara”

Arkivbild: Getty Images

Med en särskild webbsida vill Svenska Jägareförbundet lyfta och påtala ett ökat säkerhetstänk bland alla jägare.

– Säkerhet är en färskvara som måste arbetas med hela tiden. Därför har vi uppdaterat informationen på webben med filmer, tips till jägare och jaktledare, säger Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm till Svensk Jakt.

Svensk Jakt rapporterar om hemsidan som bland annat visar verkliga fall där olyckan varit framme. I en film kan man exempelvis höra Dan Eriksson berätta om när han blev skjuten under älgjakten – och tiden som följde.

Bra verktyg

Förutom att inspirera och uppmana till hög säkerhet så är målet med filmerna även att få folk att gå jaktledarutbildningen.

– Personligen tycker jag alla jaktledare borde gå Jägareförbundets jaktledarutbildning. Då får man många bra verktyg för att skapa en bra och säker jakt, säger Magnus Rydholm.

Klicka här för att komma till webbsidan

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.