Ad

Svemester i gäddparadiset!

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.

 

Coronapandemins framfart medförde att årets Swedish Game Fair initialt sköts framåt i kalendern, men restriktioner och förbud om stora sammankomster satte senare stopp även för det. Nu flyttas mässan till nästa år – och dessutom till en ny destination. Framöver kommer mässan arrangeras på Skokloster och vi har fått en pratstund med mässchefen Torbjörn Larsson för att höra hans tankar inför flytten.

Mattias Westerlund från Hundskolan Vision är en skicklig dressör och instruktör som varje månad delar med sig av sina expertråd för jakthunden i träning och jakt. Den här gången tittade han närmare på farorna som våra hundar kan utsättas för under sommaren och hösten.

Trolling- och elmotorn Garmin Force var en stor snackis bland sportfiskarna under fjolåret – och den fortsätter att fascinera och imponera. Magasin Vildmarken har tittat närmare på detta kraftfulla monster som ledigt och elegant tar sig fram i både vågigt och strömmande vatten.

Vi har även hunnit med att ta en (något vinglig) provtur i en Jeep Wrangler Sahara Unlimited – en bil för entusiasterna som må ha många brister, men som samtidigt är en arbetshäst som är lätt att charmas av och som utan tvekan gör jobbet ute i skog och mark.

Vi fick följa med när Stefan Vänersand gav sig ut på lockjakt på råbock – något som även ni kan ta del av, både i form av artikel och film.

Trevlig läsning, önskar vi på Magasin Vildmarken!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-07-04

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.