Ad

Svedea skyddar människans bästa vän

Det är med stor passion och nyfikenhet som Svedea tar sig an olika försäkringsnischer. Deras jakthundsförsäkring bäddar för en så lyckad jakt som möjligt tillsammans med våra hundar.

Svedea skyddar

– Vi är inget generalistbolag, vi är ett gäng nördar. Det innebär att han som sysslar med skotrar här på kontoret äger ett par sådana och jag som sysslar med hundar har fyra, snart fem, hundar, säger Odd Einar som är chef för djurförsäkringarna på Svedea.

Just jakt och hundar är två av Odds stora glädjeämnen och han tycker därför att det känns extra roligt att de sedan en tid tillbaka kan erbjuda en anpassad jakthundsförsäkring. Från början var det en försäkring som endast medlemmar i Jägarnas riksförbund kunde teckna, men efter många samtal från medlemmar i Svenska Jägareförbundet gjordes det om.

– Alla som har en jakthundsras och som löser statligt jaktkort kan teckna försäkringen, säger Odd Einar.

– Och är du medlem i Jägarnas riksförbund så får du fem procents rabatt på försäkringen, tillägger han. Försäkringen har snabbt vuxit i popularitet och Odd berättar att jakthundsraser överlag medför mindre risk för Svedea som försäkringsbolag med bland annat moderata skadeutbetalningar som följd.

– Vi ville förstå varför och har förstått att jakthundar mer sällan behöver tas till veterinären.

Varför tror du att det är så?

– Som hundförare i ett jaktlag har du en god känsla för när du bör åka in och när du bör avvakta. Det handlar om goda baskunskaper, helt enkelt, och det gör att vi inte får de här onödiga veterinärsvårdsbesöken till exempel, säger Odd Einar som vill ge goda betyg till hundägarna.

– Jägarna är skickliga och måna om sina hundar. De förstår deras behov, allt från käket till att de behöver lite extra motion innan de släpps ut på jakten till hösten.

– Dessutom har de ofta tillgång till kunskap, exempelvis någon veterinär i jaktlaget, säger Odd som välkomnar folk att kontakta honom vad gäller försäkringar på sina hundar.

– Det finns en väldigt stor vilja från oss att förstå. Vi vill alltid lära oss mer och nejet sitter väldigt långt inne.

Läs mer på www.svedea.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-05-17

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.