Ad

SVA skiftar fokus – vill hjälpa i coronakrisen

Tillsammans med sina systermyndigheter i Europa håller Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, just nu på att skifta fokus från djur till människor. Myndigheten hoppas kunna hjälpa till att bidra med att analysera stora mängder coronaprov från sjukvården ifall det behövs.

Lantbrukets Affärstidning rapporterar att SVA har lång erfarenhet av att hantera exempelvis svåra virus och kan nu därför hjälpa till vid behov. Att analysera stora serier är nämligen något som SVA är vana vid.

– SVA är Sveriges största laboratorium på djursidan och vi är väldigt välutrustade och har möjlighet att köra stora serier. Därför har vi erbjudit oss att sätta upp analysmetoder för att kunna köra coronavirusanalyser åt sjukvården, säger Henrik Ericsson, avdelningschef på laboratoriet, till Lantbrukets Affärstidning.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-03-23

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.