SVA skiftar fokus – vill hjälpa i coronakrisen

2020-03-23

SVA skiftar fokus – vill hjälpa i coronakrisen

Tillsammans med sina systermyndigheter i Europa håller Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, just nu på att skifta fokus från djur till människor. Myndigheten hoppas nu kunna hjälpa till att bidra med att analysera stora mängder coronaprov från sjukvården ifall det behövs.

SVA skiftar fokus – vill hjälpa i coronakrisen

Tillsammans med sina systermyndigheter i Europa håller Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, just nu på att skifta fokus från djur till människor. Myndigheten hoppas kunna hjälpa till att bidra med att analysera stora mängder coronaprov från sjukvården ifall det behövs.

Lantbrukets Affärstidning rapporterar att SVA har lång erfarenhet av att hantera exempelvis svåra virus och kan nu därför hjälpa till vid behov. Att analysera stora serier är nämligen något som SVA är vana vid.

– SVA är Sveriges största laboratorium på djursidan och vi är väldigt välutrustade och har möjlighet att köra stora serier. Därför har vi erbjudit oss att sätta upp analysmetoder för att kunna köra coronavirusanalyser åt sjukvården, säger Henrik Ericsson, avdelningschef på laboratoriet, till Lantbrukets Affärstidning.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att