Ad

Straffet fastställt för jägaren som sköt joggaren

Vi har tidigare skrivit om Olle Rosdahl som under en joggingtur blev beskjuten av en norsk jägare. Skytten blev åtalad för mordförsök, men domen i Helsingborgs Tingsrätt blev istället grovt jaktbrott och grovt vållande till kroppsskada – ett straff som till slut renderade i ett års fängelse och skadestånd. 

Enligt rättens ordförande, Sofie Tollgerdt, var det inte ställt bortom rimligt tvivel att jägaren visste att det var en människa han sköt mot och han kan därför inte dömas för uppsåtligt brott.

Dock menar tingsrätten att jägaren varit grovt oaktsam när han avlossade skottet och därför döms han till grovt vållande till kroppsskada och för sex fall av grovt jaktbrott. Utöver året i fängelse ska han dessutom betala 38 000 i skadestånd till Olle Rosdahl.

Källa: lokaltidningen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-19

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.