Straffet fastställt för jägaren som sköt joggaren

2019-04-19

Straffet fastställt för jägaren som sköt joggaren

Vi har tidigare skrivit om Olle Rosdahl som under en joggingtur blev beskjuten av en norsk jägare.

Straffet fastställt för jägaren som sköt joggaren

Vi har tidigare skrivit om Olle Rosdahl som under en joggingtur blev beskjuten av en norsk jägare. Skytten blev åtalad för mordförsök, men domen i Helsingborgs Tingsrätt blev istället grovt jaktbrott och grovt vållande till kroppsskada – ett straff som till slut renderade i ett års fängelse och skadestånd. 

Enligt rättens ordförande, Sofie Tollgerdt, var det inte ställt bortom rimligt tvivel att jägaren visste att det var en människa han sköt mot och han kan därför inte dömas för uppsåtligt brott.

Dock menar tingsrätten att jägaren varit grovt oaktsam när han avlossade skottet och därför döms han till grovt vållande till kroppsskada och för sex fall av grovt jaktbrott. Utöver året i fängelse ska han dessutom betala 38 000 i skadestånd till Olle Rosdahl.

Källa: lokaltidningen.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.