Ad

Storfälla för vildsvin beställd till Markaryds kommun

Grupper om 15 vildsvin kan snart fångas in med vildsvinsfälla i Markaryds kommun. Det är tidningen Smålänningen som berättar om kommunens planer på en sådan fälla i Strömsnäsbruk i Markaryds kommun.

Grisarna har blivit ett problem för invånarna och då det är för farligt med traditionell jakt med vapen inne i samhället så har kommunen andra planer. Vildsvinen kommer matas in under en veckas tid och till slut förlorar de skyggheten.

– När vi har 15 vildsvin så skickar jag ett nummer till en applikation. Och då går luckan ner i den här buren. Det mesta sköts digitalt. Det enda som är manuellt är att kommunjägarna måste avliva djuren inne i fällan, säger John Karlsson, Kommunens miljö- och byggchef, till tidningen Smålänningen.

Tankar gällande etiken i förfarandet har vädrats på sociala medier, men Johan Karlsson menar att det fördelarna väger över i det här fallet.

– Det måste man alltid överväga. Jag är själv jägare och vet att det inte är bra när djuret blir stressat – köttet blir inte bra av stress. Men här handlar det mer om att vi ska lösa ett problem och få bort så många som möjligt, säger han till Jaktjournalen.

Källa: Smalanningen.se och Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-15

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.