Ad

X-serien – En ny serie av ljuddämpare från Stalon

X-serien är inte bara nya ljuddämpare, dem är ett oslagbart verktyg för jägaren och skytten, oavsett jaktform eller skyttestil. X-serien är utomordentligt genomtänkt och tillåter användaren att byta front modulen till en annan kaliber eller modell. 

Stalon X-serien

X-serien består av fyra olika modeller med varierande längd, vikt och effekt anpassad för alla typer av jakt. Gemensamt för alla modeller är att fronterna (Front 108/Front 149) är utbytbara vilket innebär att fronten enkelt kan bytas ut till eller kompletteras till en annan modell och/eller kaliber. Fördelen med utbytbara fronter är att ljuddämparen alltid kan anpassas till alla typer av jakt och skytte.

Stalon X108 är av en väldigt låg vikt, ger en kort förlängning av vapnet och enligt den data vi blivit tilldelade presenterar enastående prestanda, vilket ger en bra kombination för ett smidigt och välbalanserat vapen. X108 passar utmärkt för drevjakt, rörlig jakt och/eller för hundförare tack vare dess korta förlängning.

X108 passar till nästan alla kalibrar, från kal. .17 till kal. .45. Ljuddämparen ger enligt Stalon dock bäst effekt och reducering av ljudet från kal. .243 till kal. .375. X108 är tillsammans med XE108 deras kortaste modeller ur X-serien, efterfrågas en ännu tystare ljuddämpare rekommenderar Stalon istället X149.

Stalon X149 är en utmärkt teleskopisk ljuddämpare för jakt och skytte även så i de flesta kalibrar, från kal. .222 till kal. .45. X149 är den längre modellen av X108 som tack vare den väl avvägda fronten tillåter ljuddämparen att reducera ljudet ännu bättre.

XE-modellerna passar till nästan alla kalibrar, från kal. .17 till kal. .45 men ljuddämparna ger dock bäst effekt och reducering av ljudet för större kalibrar eller magnumkalibrar.

Se mer på www.stalon.nu

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-03-08

Se även ...

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.