Stafettprofilen – med Nathalie Larsson

2019-12-11

Stafettprofilen – med Nathalie Larsson

Magasin Vildmarken vill lära känna er och därför skickar vi ut en stafettpinne till jägarna därute och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången skickade Jessica Davidsson vidare till Nathalie Larsson som ni kan lära känna bättre nedan.

Stafettprofilen – med Nathalie Larsson

Magasin Vildmarken vill lära känna er och därför skickar vi ut en stafettpinne till jägarna därute och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången skickade Jessica Davidsson vidare till Nathalie Larsson som ni kan lära känna bättre nedan. [Text: Magnus Skoglund & foto: Nathalie Larsson]

Namn: Nathalie Larsson  

Ålder: 35 

Bor: Norduppland 

Gör: Jobbar deltid på Sveriges Olympiska Kommitté som huvudsyssla. Håller en del skyttelektioner under vår/sommar och har några samarbeten med företag i jaktbranschen. Jagar så mycket jag kan!

Beskriv dig själv med tre ord:  

Glad, positiv, livsnjutare 

Det här är mitt första jaktminne:  

När jag och min lillebror är med pappa och pyrschar bock. Vi är kanske fem och sju år gamla. Pappa sitter uppe i tornet och jag och brorsan sitter under och ”viskar” flitigt till varandra. Trots vårt högljudda ”viskande” kommer det fram en bock som pappa kan skjuta. Den går i backen i skottet och pappa hör mig ropa ”stendöd!” innan knallen från skottet har ebbat ut. 

Vad betyder jakten för dig?  

Jag prioriterar bort mycket annat för att kunna jaga så mycket som möjligt under säsongen så den är väldigt viktig för mig. Jakten är mitt stora intresse och i skogen kan jag verkligen koppla av och bara vara. Samtidigt som den ger den totala avkopplingen får jag också en ordentlig adrenalinkick när det blir spännande situationer. 

Favoritjaktform  

Älgjakt med löshund. Gärna själv eller bara med en eller ett par kompisar.  

Vad föredrar du för vapen?  

Jag har haft en Merkel Helix några år nu och är väldigt nöjd med den. Smidigt pipbytessystem och speedsterkolven är grymt skön att hålla i. 

Och ammunition?  

Jag varvar mellan Normas Tipstrike, Ecostrike och Oryx i .308 beroende på vilken typ av jakt jag ägnar mig åt. Det är så smidigt att alla kulorna går i stort sett lika i min bössa och då kan jag bara välja kula efter jaktform utan att behöva skjuta in emellan.

Berätta om din häftigaste upplevelse i jaktväg.  

Jag har ingen upplevelse som sticker ut jättemycket men jag minns mitt första rådjur och min första älg väldigt väl. Båda dessa situationer var lugna och inte särskilt dramatiska men speciella eftersom det var första vilten i respektive art. Jag kommer ihåg det klassiska ”adrenalinskaket” när jag hade skjutit älgen. Både benen och händerna skakade ordentligt!

Drömjaktresmål:

Jag håller mig gärna inom Sveriges gränser när jag jagar och känner att jag har väldigt mycket jakt kvar att upptäcka här innan jag beger mig utomlands. Jag vill gärna jaga mer älg norröver. Helst i fjällterräng. Men även ripjakt över stående fågelhund står högt på önskelistan. Just nu läggs dock i stort sett all tid jag har för jakt på att jaga in min unghund. Det är en rolig men tålamodskrävande syssla.

Vem vill du skicka vidare stafettpinnen till och varför?  

Per Nordwall, ägare och grundare av PN Jakt. För att han är en duktig jägare och hundförare och för att han på egen hand har lyckats bygga upp ett framgångsrikt företag i en tuff bransch.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under