Spännande optiknyheter under Falsterbo Bird Show – SWAROVSKI OPTIK släpper ny tubkikare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-09-02

Spännande optiknyheter under Falsterbo Bird Show – SWAROVSKI OPTIK släpper ny tubkikare

Under fredagsmorgonen – i natursköna Falsterbo – hade Vildmarken förmånen att få vara med på en tidig frukost med fokus på kikare och natur. SWAROVSKI OPTIK bjöd in till en pressträff där de bland annat visade upp deras nya ATC/STC – en kompakt och lätt tubkikare med mycket hög förstoring som även jägare kan ha stor nytta av.

På plats fanns bland annat Daniel Muhlman, Head of Training and Customer Experience hos den österrikiska giganten.

Daniel Muhlman visar upp nyheten som inte minst han själv ser fram emot att använda ute i skog och mark! Foto: Marcus Bjärneroth

– Jag gillar att klättra upp till toppen av bergen i Tyrolen och jag har alltid varit fascinerad över djur och fåglar, men även det vackra landskapet, säger han. 

Daniel berättar att han ibland önskade att han hade med sig en produkt som utan minsta tvekan kunde hjälpa honom att identifiera djuren han beskådar, utan att behöva släpa med ett tungt och skrymmande teleskop.

– Men som du säkert redan känner till så är det bästa “teleskopet” det du kan ta med dig och nya ATC/STC har 17-40 gånger zoom, 56 mm-objektiv, vattentät upp till 3 meter, 10 års garanti och har en vikt under ett kg, tillägger han. 

Komplement till jägaren

Produkten känns onekligen spännande och efter ett snabbtest på strandlinjen nere på Falsterbo med fåglar som motiv kan vi redan nu avslöja att vi ser fram emot ett mer djuplodande test inom kort, med exempelvis inventering av vilt eller annat anpassat för jaktmiljö. Det är helt klart ett spännande komplement för jägaren som vill ha en välbyggd, smidig kikare med mycket hög förstoring som samtidigt är välbyggd och levererar klara och tydliga motiv. 

Under pressträffen medverkade även Nordenchef Fredrik Jonsson och Robin Leandersson, Sales Manager i södra Sverige. Gällande de svenska förhållandena så kommenterar Fredrik Jonsson så här:

– Jag tror att denna kikare kan komma att bli mycket intressant för de jägare som arbetar mycket med inventering av viltbestånd och vill både kunna se kön, ålder och hur horn och andra detaljer ser ut, säger han.

Tänjer på fysikens gränser

För att optisk perfektion ska rymmas i en så pass liten produkt krävs såklart mycket jobb och stora ansträngningar från ingenjörer och designers.

– De var tvungna att tänja på fysikens gränser för ATC/STC och jag måste säga att resultatet är fantastiskt, säger en entusiastisk Fredrik Jonsson.

Tre versioner

Precis som många andra av företagets produkter så kan den nya kompakta tubkikaren enkelt och smidigt anslutas till en smartphone med hjälp av den variabla mobiladaptern, något som gör det möjligt att snabbt ta knivskarpa bilder i naturen, även på lite längre avstånd. ATC/STC-tubkikaren (17-40×56) finns i tre versioner: med vinklad tub (ATC) i antingen grönt eller Burnt Orange eller med rak tub (STC) i grönt. ATC/STC-tubkikaren tillverkas som en enda enhet och kan inte separeras till okular- och objektivmoduler.

Klicka här för utförlig beskrivning och teknisk information 

Rekommenderat pris inklusive moms: 22 200 SEK

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.