Spännande höst för Härkila och Seeland: ”Den här tiden på året är alltid kul”

Det är spännande tider för Outfit International. Deras två märken Härkila och Seeland syns frekvent ute på många jakterna – och flera spännande nyheter är på ingång inför hösten.
Det är spännande tider för Outfit International. Deras två märken Härkila och Seeland syns frekvent ute på många jakterna – och flera spännande nyheter är på ingång inför hösten.
2022-08-07

Spännande höst för Härkila och Seeland: ”Den här tiden på året är alltid kul”

Det är spännande tider för Outfit International. Deras två märken Härkila och Seeland syns frekvent ute på många jakterna – och flera spännande nyheter är på ingång inför hösten.
– Just den här tiden på året är alltid kul eftersom vi i teamet har jobbat med den här kollektionen sedan i januari och äntligen får vi se hur den presenterar sig ute i butikerna, och senare under jakterna på hösten, säger Christian Hedegaard, Area Sales Manager på Outfit International.

Det är tydligt att Christian Hedegaard trivs med marknadsrollen. Det går nämligen inte att missta glöden i ögonen när samtalet glider in på jakt, natur och retail – och yrkesrollen gör att han omger sig med likasinnade.

– Vi är ett försäljningsteam som jag är jättestolt över och det bästa med det här jobbet är att man har den äran att jobba med sin stora passion och att man får träffa riktigt många duktiga jägare varje vecka, som samtidigt även är duktiga affärsmän och kvinnor.

– Jag har alltid jobbat inom detaljhandeln och brinner för den branschen, så att få kombinera detta med arbetet med tekniska jaktkläder av hög klass, det er verkligen ett ärofyllt uppdrag, säger han.

Under hösten släpps bland mycket annat ett par värmehandskar, med Clim8-teknologi. Christian utvecklar:

– Det är en teknologi med självreglerande värme som aktiveras och stängs av sig själv, vilket ger optimal komfort på händerna, oavsett temperaturen runtomkring. Sedan kommer vi även med Metso Hybrid till herr och dam, ett ullställ som är helt tyst och som nu även finns med fyrvägsstretch i hela tyget, alltså inte bara på mindre områden.

Något speciellt som man inte bör missa?
– Om man inte redan har det så har tiden kommit för att få tag på ett Härkila Axis MSP-kamouflageställ! Vi har kört med vårt Lynx-ställ i full Axis-kamouflage tills nu, men den här hösten släpps nya modellen, Deer Stalker HWS!

– Det är samma Axis MSP-kamo som tidigare, men nu i optimerad passform med optimerade byxfickor! Det kommer tillsammans med ett antal accessoarer som gör att man alltid, oavsett väder, kan kamouflera sig med Axis-färgen!

Just nu har de precis släppt sin Autumn/Winter 22-kollektion och Christian utlovar många stora nyheter.

– Den har precis landat i handeln hos våra återförsäljare och har mottagits riktigt bra, säger han.

Blickar framåt

Redan nu har de även börjat blicka framåt.

– Vi har samtidigt börja jobba med vår kommande Spring/Summer 23-kollektion och börjar ha många spännande möten med våra kunder som får se nyheterna och tillsammans börjar vi planera sortimentet för 2023, säger han.
Och fortsätter:

– Våra designers jobbar redan nu med kollektioner för 2024 och därför vet vi att det kommer hända massor av spännande saker inom kläder, teknisk förmåga och design även de kommande åren.

Fullt fokus på jakten

Härkila är fortfarande ett flaggskepp inom tekniska performance-kläder och Christian menar att de har ett ansvar att behålla den positionen.

– Vad en Härkila-jägare får med Härkila-kläder är produkter som har testats ordentligt och som består av de bästa möjliga komponenter som jaktformen som produkten riktar sig till kräver.

– Sedan är vi i dag även ett modernt varumärke som skapar produkter till många olika former av jakt. Vårt mål är alltid att jägaren under jakten ska ha så bra kläder att de nästan glömmer bort desamma och därmed kan fokusera enbart på jakten, oavsett väder.

Under samma tak hittar man Seeland och alla Seeland-produkter designas i samma lokal som alla Härkilas.

– Det är inte många som känner till det i dagsläget, men det finns samma expertis och know-how bakom alla Seeland-produkter som Härkilas produkter.

Value for money

Christian säger att det som främst skiljer de båda varumärkena åt är att när tar fram ett Seeland-plagg så vet de redan innan var det ska ligga vad gäller marknadens prisbild, och sedan är uppgiften att göra det bästa möjliga inom den prisgruppen.

– Det lyckas vi bra med och Seeland blir större och större. Det är ett varumärke som alla kan använda, på de flesta jaktformer. Det är ”value for money” med hög kvalitet till attraktiva priser.
– Utöver det så är det många jägare som väljer ett Seeland-ställ som andraställ, kanske till den jaktformen som inte är deras primära, men där de på så sätt får ett ställ som är specialdesignat för en jaktform.

Täcker in behoven

Medan Härkila är ett specialistvarumärke till erfarna jägare så utvecklar de till Seeland mer produkter som täcker in de flesta jägares behov.

– Dessutom gör vi även, med Seelands tidsenliga och moderna design, också produkter för yngre jägare och kvinnor. Och produkter som kan användas även till andra aktiviteter i naturen.

Rekommenderar Deer Stalker HWS

Bockjakten är något som även våra danska vänner på andra sidan sundet brinner för. När Christian får frågan om vilka av deras produkter som han rekommenderar till den så kommer svaret snabbt.
– Deer Stalker HWS-familjen, helt klart! Här har man samma kamouflage hela vägen genom alla produkterna. Det finns jacka, byxor, fleecejacka, keps, handskar, tunna handskar, midjeväska, bino-strap, halsrör och mycket mer – allt i samma Axis-mönster.

Christian har jagat i just den kamouflagefärgen sedan 2018.

– För mig är det optimalt med tunna vattentäta byxor och sedan kombinera det med tunn T-shirt, fleece och jacka på överkroppen. Då kan man växla emellan sina lager beroende på väder och aktivitetsnivå – och oavsett kombination har man samma effektiva Axis-kamouflage.

– Jag kan också rekommendera Seeland Avail och den helt nya (åter)lanseringen av Hawker Shell II jacka och byxor, som är vårt mest sålda jaktset hittills. Båda produktfamiljerna är perfekta för jakt, inte minst bockjakt, och för fantastiska timmar i naturen, säger Christian Hedegaard och önskar Vildmarkens läsare lycka till.

Missa inte vår recension av Deer Stalker HWS från sida 120 i Magasin Vildmarken nr 8 2022.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Swarovski Optik dS Gen II
Produktrecension

Vildmarken testar: Swarovski Optik dS Gen II

Där teknik- och optikvärlden möts, där hittar man Swarovski Optik dS Gen II. Detta smarta sikte ska enligt uppgift ge omedelbar information som jägare behöver

Nyheter

Gemensamt krafttag för cancerforskningen

Nästan alla drabbas på något sätt av cancer. Just nu går Josefin Wallin, ett bekant och omtyckt namn för många i jaktfamiljen, igenom en väldigt

Nyheter

Minskat antal vargar i Dalarna

Årets inventering av vargpopulationen i Dalarna är färdig. Inventeringen visar att det fanns uppskattningsvis 73 vargar i Dalarna vintern 2022/23, vilket är en minskning från

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!