Ad

Solen lockar fram huggormarna

Vårens första värmande strålar lockade ut många i naturen, så även huggormarna. Redan nu har några hundar drabbats, detta enligt Agria Djurförsäkring. Hundarna som har blivit bitna rapporteras hålla till i Västerbotten, Uppsala, Västmanland och Västra Götaland. 

Vanligast är att hundarna blir bitna i nosen, men värst drabbade blir de hundar som blir bitna i tassen – något som kan sluta med att de dör.

– Många hundar som drabbas har snabbt behov av veterinärvård. De flesta repar sig, men varje år avlider ett mindre antal hundar av huggormsbett, säger Patrik Olsson på Agria Djurförsäkring till Allt om jakt och vapen.

Läs mer om hur huggormsbett påverkar din hund.

Källa: Alltomjaktochvapen och Agria.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-25

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.