Ad

Sökandet efter järv på rymmen har avbrutits

Sökandet efter den järv som förra veckan rymde från en djurpark i Lycksele har nu avbrutits. Det är i skrivande stund oklart vad som kommer hända härnäst i ärendet.

Förra tisdagen upptäcktes det att en järv hade rymt från Lycksele djurpark genom att ha tuggat sig förbi två dörrar med träram och stängsel med metall. Sedan dess har eftersöksjägare försökt spåra järven, något som har visat sig vara svårt eftersom den bland annat färdats i skoterspår och tagit sig till ett område där ännu en järv håller till. I helgen avbröts sökandet.  

– I och med att jag inte kunde vara hundra procent säker på att vi följde rätt järv så valde jag att avbryta insatsen, säger eftersöksjägaren Mårten Johansson i pappersupplagan av Västerbottens-Kuriren.

Mårten Johansson säger samtidigt att det nu är oklart vad som kommer hända härnäst – men att det är en fråga för djurparken och länsstyrelsen.  

 

Källa: Västerbottens-Kuriren, Svensk Jakt

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-11

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.