Snabba skott med Kite HD2 1-6×24

2017-12-12

Snabba skott med Kite HD2 1-6×24

I Kite Optics serie av nya kikarsikten är Kite HD2 1-6×24 det självklara valet för jakt där låg förstoring är önskvärt. Vi åkte på drevjakt strax utanför Linköping för att testa vad det går för.

Snabba skott med Kite HD2 1-6×24

I Kite Optics serie av nya kikarsikten är Kite HD2 1-6×24 det självklara valet för jakt där låg förstoring är önskvärt. Vi åkte på drevjakt strax utanför Linköping för att testa vad det går för.

Kite Optics

Tidigare i år presenterade jaktkedjan Interjakt den belgiska kikarsiktestillverkaren Kite Optics för Sveriges jägare. De utlovade att det här är optik av yttersta världsklass till priser som gör Kite Optics tillgänglig för de flesta plånböcker. Man är alltid lite skeptisk till en nylanserad produkt som hyllas av återförsäljare, men som ännu inte hunnits prövas av vänner och bekanta. Men så snart vi hade fått siktet monterat på studsaren och lade an så kunde vi styrka deras stora ord – direkt upplevde vi en mycket god optisk skärpa i alla förstoringsnivåer.

Vid en första anblick är Kite HD2 1-6×24 robust byggd, där både kraftfulla reglage och kvalitetmaterial ger en bra första känsla av siktet. Riktmedlet, 4I-hårkorset som är placerat i det andra fokalplanet, kan användas både som belyst eller icke-belyst och det väl tilltagna ögonavståndet ger stor flexibilitet. På ljusreglaget erbjuds ett stand-by läge mellan varje belysningsnivå, något som möjliggör snabb hantering och dessutom sparar på batteriet.

Väl på plats vid dagens första pass, med väl inskjutet vapen och det nya siktet KSP HD2 1-monterat välkomnades dagen varmt. Dagen erbjöd flera chanser och både vildsvin och dovhjort fick passera siktets belysta punkt. Siktet erbjuder ett mycket brett synfält på dess sanna 1x förstoring. Denna kompakta omfattning ger dig fullständig kontroll över terrängen och lämpar sig mycket bra på jakter likt denna.

Vid täta pass är låg förstoring på 1x till kanske 1,5 en bra nivå där bred sikt är A och O. Man kan med fördel dra upp förstoringen till 6x om du får ett pass intill exempelvis en åker, något som kommer väl till nytta om jakten har restriktioner på taggar och viltart där en viss förstoring kan hjälpa dig att identifiera detaljer kring viltet du lyckats få i pass.

Helhetsintrycket är att Kite håller en mycket god kvalitet på sitt sikte. Skall man grotta ned sig i någon detalj och rikta lite kritik så finner man en viss förvrängning av siktbildens kanter, likt man må finna hos sikten i en lägre prisklass, men i övrigt är det ett mycket fint sikte som kan rekommenderas.

Upplev Kite Optics hos www.wildmarkullared.se eller www.bofab.net

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!