Ad

Snabb ökning av järvstammen

Förra årets inventering visar att järvstammen under ett år har ökat med hela tio procent i Skandinavien, totalt 699 stycken.

I Sverige var ökningen 13 procent och enligt inventeringen finns det nu 439 järvar i Sverige.  Rovdata.no genomförde inventeringen och har god täckning för siffrorna.

– I Norge har vi god täckningsgrad i insamlingen, ett stort antal analyserade prover och en hög andel tidigare kända individer bland döda vuxna järvar, säger Öystein Flagstad, genetiker på Rovdata, till Svensk Jakt.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-12-05

Se även ...

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.