Ad

Smålandsjägarna mot en större publik

Oscar Rattas, 18 år, och Albin Dahlström, 17 år, driver Youtube-kanalen Smålandsjägarna. Nu inleder de ett samarbete med Magasin Vildmarken. Syftet är att nå ut till fler tittare och framtida jägare.

Smålandsjakt

– Magasin Vildmarken vill främja Sveriges nyblivna jägare och stötta dem som vill skapa och nå ut med det vi har gemensamt, jakten, säger chefredaktören Staffan Johansson.

Oscar och Albin är uppvuxna i norra Småland och bor på närbelägna gårdar. De blev tidigt vänner i skolåldern och då båda har föräldrar som jagar mycket och tillsammans så föll det sig naturligt att även killarna fastnade för jakten.

– Anledningen till att vi började filma våra jakter började väl egentligen med att vi startade ett Instagram-konto då vi såg att jakten även var en stor sak som man kunde dela med sig av på sociala medier, säger Oscar Rattas.

Och fortsätter:
– Sedan började jag filma med min mobiltelefon när jag satt med min far på pass och inte var tillräckligt gammal för att få börja jaga själv.

Hoppas nå ut till fler

Intresset för filmning växte och mer avancerade kameror införskaffades. Med enkla medel lyckas Oscar och Albin producera filmklipp som förmedlar en genuin känsla av de jaktformer de bedriver. Nu hoppas Staffan Johansson på att deras filmer i och med samarbetet ska nå ut till fler människor.

– Samarbetat kan förhoppningsvis leda till fler inspireras till att börja jaga, men även finna etik och en sund bild av jägarlivet, säger Staffan som tror att Oscars och Albins ringa ålder kan vara en fördel i sammanhanget.

– Att de är unga, drivna och nyfikna gör bara saken bättre då jag tror att fler kan känna igen sig i de situationer som uppstår.
Även Oscar och Albin ser fram emot samarbetet.

– Det känns väldigt positivt. För vår del betyder att vi får en chans att växa lite och få ut våra filmer till folket, avslutar Oscar.

Fotnot: Smålandsjägarnas filmer kommer att publiceras på Vildmarkens Facebook-sida men kan även ses via deras egen YouTube-kanal likt tidigare.

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-09-21

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.