Slipa ditt skytte med Garmin Xero S1 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2019-12-13

Slipa ditt skytte med Garmin Xero S1 

Med Garmin Xero S1 är det enkelt att exempelvis få omedelbar feedback på vad man behöver putsa på inför sina fågeljakter. Magasin Vildmarken har testat denna mobila trapskyttetränare. [Text & foto: Staffan Johansson]

Under ett evenemang i Börringe, strax sydost om Malmö, fick jag tillsammans med kollegor i branschen möjlighet att testa den nya Garmin Xero S1, den smarta ”Trapskyttetränaren” från Garmin. Det första vi slogs av var produktens ringa storlek, men även om produkten må vara liten så är användningsområdena stora.

Garmin Xero S1 är utformad för både trapskyttar och/eller fågelskyttar. Du inleder med att på den handskvänliga skärmen välja varifrån lerduvan ska kastas ifrån – därefter är det dags att börja övningsskjuta. Efter att skottet går så kan du enkelt se hur din träff ser ut på duvan och hur långt ut du träffade, eller bommade, duvan. Dessutom så mäter den din reaktionstid. Jag kom ner på en reaktionstid på 0,59 sekunder som lägst. 

Om du synkroniserar din poäng med Xero S-appen så kan du snabbt få den information och data som gör att du i förlängningen kan bli en vassare skytt, oavsett om det gäller fågeljakt eller renodlat trapskytte. En funktion som jag uppskattade är att det går att tävla mot sina vänner i duvskytteutmaningen, något som såklart satte lite extra guldkant på träningen. Genom Garmin Xero S1 kan man dessutom få information gällande vilken kombination av hagelgevär/choke/hagel som är den ultimata för att förbättra sin fågeljaktsförmåga. 

Ger en ny dimension

Xero S1 levereras med ett eget stativ och du kan koppla upp din enhet till en mobiltelefon, men eftersom radarn stod intill oss med en stor, ljusstark
touchdisplay så fann vi aldrig ro att testa det i mobilen, men funktionen finns där. 

Under testet kändes det nästan som att tiden flög snabbare än lerduvorna och alla Garmin Xero S1:s funktioner ger verkligen lerduveskyttet, som jag personligen annars ibland kan tycka blir tråkigt efter ett tag, en helt ny dimension och den kittlade verkligen tävlingsdjävulen inuti mig på ett positivt sätt. 

Detta är en produkt som jag tycker är perfekt för att hålla skyttet vasst och skärpt, inte minst under jaktens lågsäsong. 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Interjakt söker medarbetare

Är du en Produkt-/inköpsassistent med ett brinnande intresse för jakt, fiske och uteliv? Då kanske du snart har ett jobb inom en väldigt rolig bransch!

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.