Ad

Skyddsjakten förlängs efter ny vargattack i Småland 

Under natten mot söndagen inträffade en ny vargattack på en gård några kilometer söder om Gnosjö – nu förlängs skyddsjakten. 

Jaktjournalen skriver om attacken som är den sjätte på kort tid mot just fårbesättningar, alla inom ett begränsat område kring Gnosjö, Gislaved, Tranemo och Klevshult.  

 Tiden för det första beslutet gick ut under söndagen, men nu väntar en förlängning av skyddsjakten. 

– Vi tog ett muntligt beslut att förlänga jakten. Hur lång tid det blir ska vi bestämma idag, säger Linda Andersson, rovdjursansvarig vid länsstyrelsen i Jönköpings län, till Jaktjournalen. 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-08-17

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.