Skyddsjakt på varg i Forshagareviret

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-06-27

Skyddsjakt på varg i Forshagareviret

Arkivbild: Envato Elements

Länsstyrelsen i Värmland har beslutat om skyddsjakt på den varg som sedan i september månad i fjol har dödat tre hundar – och en nötkalv.

Jaktjournalen rapporterar om länsstyrelsens skyddsjaktbeslut. De skriver bland annat att skyddsjakt vanligtvis ska fattas i samråd med Naturvårdsverket, men eftersom även en nötkalv nyligen hittades död i reviret så blev det fyra vargangrepp på tamdjur under den senaste tolvmånadersperioden, vilket innebär att de får fatta beslut om skyddsjakt själva.

I en kommentar säger Andreas Vernby, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Värmland, att alla parter har möjlighet att överklaga i tre veckor från och med att beslutet har fattats.

– Ännu har inget överklagande lämnats in, så hur många som eventuellt vill överklaga återstår ännu att se, säger han till Jaktjournalen.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.