Ad

Skyddsjakt på sångsvanar i Värmland

Skyddsjakt på sångsvanar i Värmland

I närheten av Väse i Värmland har länsstyrelsen godkänt skyddsjakt på tre sångsvanar – detta eftersom det bedöms att det finns risk att de betar sönder höstvetet annars.

Jakten syftar till att skrämma andra svanar och i beslutet skriver länsstyrelsen att: “fälld sångsvan kan läggas ut, eller hängas upp, väl synlig så maximal skrämseleffekt uppnås. Men på ett sådant sätt att allmänheten inte tar anstöt.”

Fastighetsägaren uppger att det rör sig om minst 500 sångsvanar och han ansökte först om fem till tio svanar, men får alltså nöja sig med tre. Tidigare har försök gjorts att skrämma dem med raketer, men med dåligt resultat.

Skyddsjakten pågår till den 23 april. 

Källa: P4 Värmland

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-28

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.