Ad

Sköt dräktig ko under vildsvinsjakt – åtalas för förseelse mot jaktlagen.

En vildsvinsjakt i mörker slutade med att en dräktig ko sköts. Nu åtalas den 33-årige jägaren för förseelse mot jaktlagen.

SVT Nyheter Småland rapporterar om jakten som hölls norr om Kalmar tätort i maj. Kon som sköts befann sig i en hage där även andra djur betade, nära ett bostadshus.

Enligt åklagaren har 33-åringen utsatt människor och egendom för fara och han yrkas betala 44 000 konor i skadestånd till markägaren. Den åtalade mannen medger själva händelsen, men nekar till brott.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-12-19

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.