Ad

Skokloster – ny plats för Swedish Game Fair

Coronapandemins framfart medförde att årets Swedish Game Fair sköts upp, från maj till augusti 2020, men restriktioner och förbud om stora sammankomster har omöjliggjort även det. Nu skjuts mässan fram till 2021 – och den kommer dessutom att flyttas från Tullgarn till Skokloster.

 
 
Torbjörn Larsson, mässgeneral– Det är också en fantastisk plats och för oss en perfekt miljö med stora användbara ytor, säger mässchefen Torbjörn Larsson.
Coronavirusets framfart har slagit hårt mot många och mycket och mässbranschen är inget undantag. Torbjörn Larsson berättar att det inte är någon tvekan om att pandemin har blivit kostsam för SGF, men att det samtidigt gav gänget bakom möjlighet att se över verksamheten och vässa planerna inför framtiden. Han nämner flytten som exempel.
– Vi fick möjlighet att ta steget fullt ut och hitta en plats där mässan kan få plats för alla sina aktiviteter, säger han och syftar på Skokloster.
 
– Skokloster kommer att förvåna, överraska och leverera. Det blir en folkfest för hela familjen med många roliga upplevelser att ta med hem. Ett stalltips är att boka mässpass – det blir svårt att se hela mässan på en dag.
 

Sveriges mässkluster

Skokloster ligger mitt i Sveriges mässkluster och både Kista, det nya mässområdet Scandinavian XPO och Arlanda finns inom 30 minuter. Torbjörn ser stor potential i området och tror att det är rätt ställe för att kunna förbättra mässan ytterligare.
 
Patric Roman, marknadschef Sako Sverige.– Vi kommer kunna utveckla skyttet, vi har stora ytor för hundaktiviteter och vi har direkt tillgång till Mälaren. Skokloster är också känt för alla sina bilmässor, vilket passar oss när vi har startat upp Jaktbilsutställningen. Skokloster kommer ge oss möjlighet att växa, säger Torbjörn Larsson.
 
– Flytten till Skokloster har varit viktig för oss. En utveckling av skyttet är precis den väg som vi känner är rätt för att ge besökarna nya upplevelser. Vi kommer att göra en storsatsning inför nästa års mässa, säger Patric Roman, marknadschef Sako Sweden, i ett pressmeddelande.
 
Christoffer Söderberg, VD Blaser Group AB.Christoffer Söderberg från Blaser Group AB håller med.
 
– Vi är tydliga med att det behövs en stark nationell mässa för jakten och skyttet i Sverige. Med Skokloster som ny plats får hela branschen de bästa förutsättningar att presentera såväl produkter som nyheter och upplevelser för besökarna.
 

Dubbla känslor

Torbjörn Larsson berättar samtidigt att han kommer sakna Tullgarn och att det finns dubbla känslor inför flytten.
 
– Självklart känns det vemodigt. Tullgarn har varit som ett andra hem för alla oss som jobbar med mässan. Allt startade i maj 2002 och sedan har vi fått vara med om en fantastisk resa som haft både upp- och nedgångar. Tullgarns Slott är en magisk plats som jägarna alltid kommer att känna igen, säger Torbjörn Larsson.
 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-07-06

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.