Ad

Skärpta krav gällande fångstredskap

Det har beslutats om nya föreskrifter gällande användande av fångstredskap. De skärpta kraven syftar till att undvika lidande för exempelvis möss.

Det är Naturvårdsverket som har beslutat om frågan och de nya kraven gör användandet av fångstredskap tydligare och mer enhetliga. Vad gäller just möss så måste vittjande exempelvis ske minst var femte timme. Enligt Naturvårdsverket har tester visat att möss dött på grund av stressrelaterade skador redan efter några timmar i dessa fångstredskap.

Andra exempel:

De fångstredskap som inte dödar och som är avsedda för däggdjur ska vittnas minst en gång varje dygn och alltid på morgonen. Om det rör sig om iller, hermelin, mink, vessla, sork eller råtta ska vittjandet äga rum minst två gånger per dygn uppdelat på morgon och kväll.

Mer information hittar ni här.

Källa: svenskjakt.se och naturvardsverket.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-06-27

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.