Ad

Skärpta krav gällande fångstredskap

Det har beslutats om nya föreskrifter gällande användande av fångstredskap. De skärpta kraven syftar till att undvika lidande för exempelvis möss.

Det är Naturvårdsverket som har beslutat om frågan och de nya kraven gör användandet av fångstredskap tydligare och mer enhetliga. Vad gäller just möss så måste vittjande exempelvis ske minst var femte timme. Enligt Naturvårdsverket har tester visat att möss dött på grund av stressrelaterade skador redan efter några timmar i dessa fångstredskap.

Andra exempel:

De fångstredskap som inte dödar och som är avsedda för däggdjur ska vittnas minst en gång varje dygn och alltid på morgonen. Om det rör sig om iller, hermelin, mink, vessla, sork eller råtta ska vittjandet äga rum minst två gånger per dygn uppdelat på morgon och kväll.

Mer information hittar ni här.

Källa: svenskjakt.se och naturvardsverket.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-06-27

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.