Ad

Självkritisk jaktledare efter olycka

En man skadades allvarligt i en vildsvinsattack i lördags i närheten av Tidaholm. Vildsvinet gick till attack under eftersöket. Samtidigt fick mannen iväg ytterligare ett dödande skott. När kollegan kom fram var mannen dock allvarligt skadad och innan ambulansen fanns på plats fick jaktlaget hjälpa den svårt skadade mannen.

– Det kändes ju inte bra, det är inte vad du vill göra när du vill jaga. Alla kändes väldigt betryckta, det här var inte vad vi hade räknat med, att en nästan förlorade livet, säger Tomas Persson, jaktledare i Velinga jaktlag, till P4 Skaraborg.  

Jaktlaget är nu kritiska till sin insats i samband med eftersöket.

– Vi gick nog fram för snabbt efter att vildsvinet var sårat, vi skulle nog väntat någon timme för då hade vildsvinet nog dött av sig självt, säger han till P4.

Enligt jaktledaren har mannen nu vaknat upp i sjukhussängen.

Källa: SVT Nyheter Väst

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-28

Se även ...

Magasin Vildmarken #6

Den här gången pryds omslaget av Jens Kjaer Knudsen som tillsammans med Thomas Lindy Nissen var iväg på en strapatsrik tur uppe i bergen i jakt på de spanska manfåren. Det blir såklart även fiskeläsning! Månadens artiklar handlar om bottenmete efter abborre och om hur man lyckas fånga de riktigt stora gäddorna i sina hemmavatten.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com