Ad

Självkritisk jaktledare efter olycka

En man skadades allvarligt i en vildsvinsattack i lördags i närheten av Tidaholm. Vildsvinet gick till attack under eftersöket. Samtidigt fick mannen iväg ytterligare ett dödande skott. När kollegan kom fram var mannen dock allvarligt skadad och innan ambulansen fanns på plats fick jaktlaget hjälpa den svårt skadade mannen.

– Det kändes ju inte bra, det är inte vad du vill göra när du vill jaga. Alla kändes väldigt betryckta, det här var inte vad vi hade räknat med, att en nästan förlorade livet, säger Tomas Persson, jaktledare i Velinga jaktlag, till P4 Skaraborg.  

Jaktlaget är nu kritiska till sin insats i samband med eftersöket.

– Vi gick nog fram för snabbt efter att vildsvinet var sårat, vi skulle nog väntat någon timme för då hade vildsvinet nog dött av sig självt, säger han till P4.

Enligt jaktledaren har mannen nu vaknat upp i sjukhussängen.

Källa: SVT Nyheter Väst

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-28

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.