Ad

Självkritisk jaktledare efter olycka

En man skadades allvarligt i en vildsvinsattack i lördags i närheten av Tidaholm. Vildsvinet gick till attack under eftersöket. Samtidigt fick mannen iväg ytterligare ett dödande skott. När kollegan kom fram var mannen dock allvarligt skadad och innan ambulansen fanns på plats fick jaktlaget hjälpa den svårt skadade mannen.

– Det kändes ju inte bra, det är inte vad du vill göra när du vill jaga. Alla kändes väldigt betryckta, det här var inte vad vi hade räknat med, att en nästan förlorade livet, säger Tomas Persson, jaktledare i Velinga jaktlag, till P4 Skaraborg.  

Jaktlaget är nu kritiska till sin insats i samband med eftersöket.

– Vi gick nog fram för snabbt efter att vildsvinet var sårat, vi skulle nog väntat någon timme för då hade vildsvinet nog dött av sig självt, säger han till P4.

Enligt jaktledaren har mannen nu vaknat upp i sjukhussängen.

Källa: SVT Nyheter Väst

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-28

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #4

April är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. På omslaget den här gången har vi Torbjörn Larsson. Som förtroendevald och ordförande i både Svenska jägareförbundet och i jaktfederationen FACE är han spindeln i nätet vad gäller jakten i Europa. Vi fick en pratstund med honom om utmaningarna i Bryssel, hans kärlek till ripjakt och inte minst att vi måste börja se viltet som en resurs och inte som skadedjur.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.