Älgjakten på Tobo och Kumla Gård

Vi samlades klockan 06:00 på gården för genomgång av dagens älgjaktspremiär. I år har vi kalv på tilldelning och detta gör mig lite kluven då jag också är en av jägarna i jaktlaget “Grabbarna på Tobo” och där har vi också kalv på tilldelningen…

Läs hela inlägget >>

Alltid inom räckhåll med Garmin inReach

Jaktäventyr i natursköna British Colombia, Kanada är en magisk upplevelse i sig som kanske egentligen legitimerar att koppla bort omvärlden för en stund, men med Garmin inReach Mini blir äventyret tryggare både för dig och för dina närmaste, trots radioskuggan i vildmarken. Magasin Vildmarken har som första svenska jakttidning fått testa denna nya satellitkommunikationsenhet.

Läs hela inlägget >>

Länsstyrelsen i Kalmar får motta hot

Förra måndagen sågs en lodjursunge i västra delen av Kalmar. Lodjuret uppvisade ett ”oskyggt och oönskat beteende”, något som länsstyrelsen menade uppfyllde riktlinjerna för skyddsjakt. Lodjuret avlivades av skyddsjägare och åtgärden väckte minst sagt blandade reaktioner. Hoten mot vissa i personalen har nu lett till att länsstyrelsen polisanmäler händelsen.

Läs hela inlägget >>

En mångsidig skyttelektion med Magnus Berg

Skyttet är en stor och viktig del vad gäller jaktetiken. Efter ett missriktat skott och pulshöjande eftersök bestämde sig Magnus Berg för att bli en så bra skytt som möjligt. Vildmarkens Mattias Lilja träffade honom på en skyttefotograf för att få tips och råd.

Läs hela inlägget >>