Sex får döda efter vargattack i Yttermalung

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-06-20

Sex får döda efter vargattack i Yttermalung

Arkivfoto: Envato Elements

Nyligen dödades tre får, och ytterligare tre skadades så illa att de senare fick avlivas, efter en vargattack i Yttermalung.

Svensk Jakt rapporterar om tamdjursägaren vars flock reducerats kraftigt under de 20 åren som han haft djur. Som mest fanns det runt 80 tackor och lamm vid Råbergets fäbod, men nu är det betydligt färre. Efter den senaste händelsen finns det 23 djur i flocken.

Länsstyrelsen i Dalarna säger att det inte finns något känt vargrevir på platsen där fäboden ligger.

– Ur vårt perspektiv är detta inte ett känt revir. Det är förmodligen en ensam varg på vandring, säger Caroline Dickson, chef för viltenheten, till Falu-Kuriren.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.