Ad

SEVEN DEADLY SINS – Ett gevär med en historia

De som inte har jakten i blodet kanske inte förstår fascinationen som jägare över hela världen känner för vackra vapen. Det krävs en riktig jägare för att förstå och uppskatta känslan när man känner av den lena träkolven som övergår till det behandlade stålet, får se välgjord gravyr och uppskatta det enastående handarbetet och tekniken i ett gevär som det som här presenteras från Karl Hauptmann Jagdwaffen i Österrike. [Text: Hauptmann och Torben Møller-Nielsen / Foto: Karl Hauptmann Jagdwaffen]

Detta gevär heter Seven Deadly Sins och ”De Sju Dödssynderna” är kanske aldrig så närvarande som under jakten och gravyren på detta gevär berättar just denna historia.
Ett vackert gevär behöver ett vackert fodral och det gamla talesättet: ”Döm inte boken efter omslaget”, håller i det här fallet.

Gravyren

Gravyren på ”Seven Deadly Sins” gjordes av mästergravören Gregor Stögner. Det tog honom mer än tio månader av intensivt arbete för att slutföra projektet. Idén med gravyrer kommer från ett renässansmönster. Den djupa mejslade stilen med alla de fina elementen är av absolut
världsklass och berättar en fängslande historia om ett sant hantverk.

Kofferten

Fodralet är tillverkat av ett litet företag som specialiserat sig på att återställa gamla böcker och produktionen av nya särskilda böcker. Den är gjord på samma sätt som böcker gjordes runt 1500-talet, in i varje detalj. Handtaget är löstagbar med en bajonettkoppling.

Specifikationer

• Ett trippelgevär i kaliber 8x57IRS

• System: Holland & Holland

• Den främre avtryckaren fungerar som ett snälltryck för centerpipan, och den bakre avtryckaren som en enda utlösande faktor för de yttre piporna.

• Pipans stål är ”Böhler Super Blitz” med en längd på 58 cm.

• Kaliber och tillverkare ingraverat på pipan, gevär nummer i guldinlägg vid varbygeln.

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-03-23

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.