Ad

Senarelagd björnjakt i Västerbotten?

Senarelagd bjornjakt

Precis som i fjol vill Jägareförbundet i Västerbotten skjuta på björnjaktsstarten. 

Förra året sade länsstyrelsen ja när samma önskan lades fram, Naturvårdsverket sade däremot nej. Under fjolåret blev det debatt när Jägareförbundet, i samband med årsstämman, i Sorsele, lämnade in en motion som föreslog senareläggning av jakten. Länsstyrelsen tyckte det var en bra idé att lägga den så att den sammanfall med älgjakten, men flera björnjägare protesterade och även Naturvårdsverket sade nej till och hänvisade till att det pågår en översyn av jakttiderna på rovdjur.

Jägareförbundet Västerbottens styrelse skriver i ett yttrande att man nu kommer fortsätta arbeta för att björnjakten ska sammanfalla med starten för älgjakten och det blev även stämmans beslut.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-08

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

Den här gången pryds omslaget av fiskeprofilen Matilda Leijon som har meriter och en följarskara som få andra i branschen kan matcha. Vi träffade henne ute på spegelblankt vatten för att prata om hur allt började och för att höra om hennes framtida drömmar.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com