Ad

Sänkta fällavgifter på älg i Västerbotten

Länsstyrelsen i Västernorrland ligger klart lägre än de flesta andra län vad gäller fällavgiften på älg. I år ligger avgiften på 300 kronor för en vuxen älg och 100 kronor för en kalv. Mindre administration på de stora älgskötselområdena och digitalisering av kartor är några anledningar till sänkningen.

– Det ska gå lättare att söka och vara snabbare och säkrare, säger jakthandläggaren Karin Saltin i en intervju med P4 Västernorrland.

Fällavgiften på varje vuxen älg i Västerbotten går till driften av de båda älgförvaltningsområden som länsstyrelsen har ansvar för.

Källa: P4 Västerbotten

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-02

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.