Samarbete banar väg för unik spårsändare: “Perfekt matchning av teknologier”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-10-13

Samarbete banar väg för unik spårsändare: “Perfekt matchning av teknologier”

GPS-trackern Spåra fungerar redan i den senaste generationens mobilnät – och ett nytt samarbetsavtal mellan IoT-bolaget C Security Systems och det svenska industribolaget Exeger öppnar upp för ytterligare spännande utvecklingsmöjligheter.

Exeger utvecklar och producerar nämligen solcellsteknologin Powerfoyle och samarbetet innebär att CSEC kommer att integrera teknologin i kommande Spåra-produkter. Första produkten ut i samarbetet är Spåra Hund, en unik spårsändare för hundar som tack vare den strömsnåla Spåra-teknologin och Exegers solcellsteknik i princip kommer att kunna få evigt liv.

CEO Jacob Lundberg. Foto: Johanna Aggestam

– Det är en perfekt matchning av teknologier. Vi har målmedvetet utvecklat vår teknologi för att vara så strömsnål som möjligt och det är precis vad som krävs för att kunna använda solceller för laddning – och det finns, oss veterligen, ingen annan solcellsteknologi som klarar av att leverera det vi kräver, säger Jacob Lundberg, vd för CSEC.

I ett pressmeddelande kan man läsa att det patenterade solcellsmaterialet laddas av omgivande inomhus- eller utomhusljus och ska enligt uppgift vara både tåligt och flexibelt.

Unik innovation

Exegers vd och grundare Giovanni Fili ser fram emot samarbetet.

– CSEC är ett framåtlutat, svenskt företag med en unik innovation. Inom IoT har vi observerat en ökande efterfrågan för att veta var djur eller saker befinner sig. Spåras strömsnåla spårsändare i
kombination med Powerfoyle skapar en ny standard inom IoT och fyller en viktig funktion på den växande tracking-marknaden. Tillsammans skapar vi ett tryggare och miljövänligare samhälle, säger Giovanni Fili, vd och grundare Exeger.

Spåra Hund lanseras under första kvartalet 2022.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.