Samarbete för att öka vildsvinsjakten

2021-11-12

Samarbete för att öka vildsvinsjakten

Den 26-28 november går jägare från kommunerna Älvkarleby, Tierp och Östhammar man ur huse för att jaga. Samarbetet, där även Jägareförbundet ingår, går under namnet Vildsvinshelgen och målet är bland annat att stimulera till ökad vildsvinsjakt, men det stannar inte där.

– Det här är ett sätt att minska skadeverkningar av vildsvinen och samtidigt kunna servera lokalt vildsvinskött, säger Camilla Andersson på Östhammar kommuns hemsida.

Vill man som jägare bidra så kan de som vill skänka viltet till kommunköken genom inlämning till Strömsbergs slakteri eller gemensam uppsamlingsplats.

– Du hjälper till att uppmärksamma vildsvinsfrågan och ger möjlighet för våra barn att äta lokalt kött från våra skogar, skriver de. 

Utbildning om viltkött

Inför helgen kommer Svenska Jägareförbundet att hålla en utbildning om viltkött för skolrestaurangernas personal i kommunerna. Dessutom kommer det ordnas en viltundersökarkurs för dem som vill fortbilda sig.

Anmäl dig här

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att